ADDRESS

alenka(at)psihoterapevti.com

EMAIL

PHONE

041-365-461

O nas

Center deluje na področju celostnega razvoja posameznika in je ustanovljen z namenom promocije in krepitve duševnega zdravja. V ta namen posameznikom, skupinam in organizacijam nudi psihodiagnostiko, izobraževanje, psihološko svetovanje in psihoterapijo.

Ustanoviteljica zavoda sem Alenka Somensary, univerzitetna diplomirana psihologinja in specializantka TA psihoterapije.

Slika spletna stranAlenka Somensary: Sem univerzitetna diplomirana psihologinja in specializantka TA (Transakcijsko Analitične) psihoterapije.

Po končanem študiju Psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, sem opravila štiriletni študij psihoterapije transakcijske analize na Inštitutu IPTA (Inštitut za psihoterapijo Transakcijske analize). Po končanem študiju in opravljenih pogojih za delo s klienti sem pridobila naziv Specializantka transakcijsko analitične psihoterapije. Trenutno sem v procesu priprave na evropski izpit iz psihoterapije za pridobitev naziva certificirana psihoterapevtka (CTA) pri Evropskem združenju za transakcijsko analizo EATA.

 

 

Sem članica naslednjih organizacij:

Delam v skladu z etičnim kodeksom EATE, Evropske zveze za transakcijsko analizo (EATA Ethical Code).

Nudim individualno, partnersko in skupinsko psihoterapijo po principih Transakcijske Analize. Področja, s katerimi se ukvarjam so različna in vključujejo depresijo, anksiozne motnje (panične napade), zlorabe, izgube, motnje hranjenja, težave v odnosih, identitetne dileme…itd.

Pri delu s klienti me vodi Jaz sem v redu – ti si v redu življenjska pozicija, pristen in spoštljiv odnos, ki spodbuja prepoznavo in spreminjanje različnih prepričanj, čustev in vedenja do vse bolj avtonomnega, zavestnega in spontanega mišljenja, čustvovanja in vedenja klienta.

Svoje delo redno superviziram.

mail_iconalenka(at)psihoterapevti.comphone_icon

041-365-461

sinta   sloventa   skzp eap eata

mail_icon